Cider

Solhøi Cider Galamatias

Galamatias er en blend av Royal Gala og Prydepler fra Borgebund Gård i Råde. Dufter av epler og blomster. Tørr, frisk og presis cider. Aromatisk balanserende avslutning med flotte kremende bobler. En flott mat-cider til grønnsaker, fisk og skalldyr. Men fungerer også utmerket som en aperitif.

Norway

Vinmonopolet 194,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 5/12 Fylde
  • 5/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr, frisk og presis med en fast struktur og lang konsentrert avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 7%
  • Syre 0.51 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeCider
  • EPDnr6016141
  • Vinmonopol12121301
  • LuktLys gul.
  • SmakTørr, frisk og presis med en fast struktur og lang konsentrert avslutning.
  • FargeDufter epler og blomster.
  • ProdusentSolhøi Cider
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Norway , Oslo
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeCrown Cap
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Solhøi Cider

Om produsenten

Solhøi Cider ble startet i 2016 av cidermager, hjemmebrygger og kunstner, Martin Bech-Ravn. "Jeg lager naturligt villgjærede cidere, av de beste Norske eplene. Produksjons metoden stammer fra tradisjonell champagne produksjon, med lang kald gjæring, naturlig karbonering på flaske + degorgering og hele prosessen er gjort for hånd. Ingenting er tilsatt, eller tatt fra, altså et natur produkt bestående av 100% frukt."

Karakteristikk

Galamatias er en blend av Royal Gala og Prydepler fra Borgebund Gård i Råde. Dufter av epler og blomster. Tørr, frisk og presis cider. Aromatisk balanserende avslutning med flotte kremende bobler. En flott mat-cider til grønnsaker, fisk og skalldyr. Men fungerer også utmerket som en aperitif.

Område

De siste årene har jeg vært rundt omkring i Oslo, på høflig epleslang og samlet mengder med epler. Epler som ellers ville falt på bakken og råtnet opp. Det synes jeg er synd, så jeg tok saken i egne hender og lagetdem til velsmakende eplebobler i stedet. Etterhvert synes jeg at flere skulle få sjansen til å smake med og Solhøi ble født! Navnet Solhøi stammer fra huset jeg bor i, Villa Solhøi på Bekkelaget. Det var her i kjelleren av huset, at den første cideren ble til.

Produksjonsmetode

24 timers maserasjon i åpen tank, deretter presses den og pumpes til fermenteringstank. Primærfermentering tar ca. 1-2 måneder. Videre stikkes den om til en ny tank hvor den ligger ca. 4 måneder. Tappes på flaske uten filtrering og klaring. Ca. 12 måneder sur lie på flaske. Pet nat metode, ingen restsukker. Syre rundt 5 gram per liter.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.