Om produsenten
Christine og Franz Strohmeier holder til i Styra – også kjent som Østerikets grønne hjerte. Der har de siden 2003 jobbet bevisst for å lage ærlig vin som gjenspeiler jordsmonnet. Helt uten kjemikalier, tilsetningsstoffer og nesten utelukkende uten svovel. Franz er en visjonær som stadig prøver seg frem med nye teknikker, som å bruke whey (myse fra osteproduksjon) til å spraye druene med – kobbersulfat takker han pent nei til. En liten del av vinmarken vokser fritt uten beskjæring.
Karakteristikk
Lys grønngul. Aroma av grønne epler, sitrus og krydder. Tørr og frisk, smak av grønne epler, sitrus og krydder. Druerne høstes for hånd. Spontangærig med malolaktisk gæring. Modning i 500 og 600 liters fad i 12 måneder. Tappet på flaske uden filtrering eller so2. Flot vin til fisk og skaldyr eller kraftige grøntsagsretter.
Jordmonn
Enkelt vinmark med jord dominert af jernholdig gnejs. Planterne er ca 50 år gamle.
Område
Steiermark i Styria ligger sydøst i Østrig. Kontinentalt klima med højt liggende vinmarker.
Produksjonsmetode
Druerne høstes for hånd. Spontangærig med malolaktisk gæring. Modning i 500 og 600 liters fad i 12 måneder. Tappet på flaske uden filtrering eller so2.
Druetyper
Pinot Blanc 100%