Alexandre Jouveaux begynte å dyrke druer i 1999 og i dag bor han sammen med konen Maryse Chatelin i Uchizy nord for Macon, hvor de produserer vin under navnet Domaine de la Fauvette.

Totalproduksjonen er forsvinnende liten, ca. 6000 flasker årlig. Stilen er naturlig og ingen ting er lagt til. Vinene til huset krever ofte noen år på flaske for å åpne seg og vise potensialet.

Ryktene sier at da Anne Claude Leflaive levde var hun så fan av den sagnomsuste Alexandre Jouveaux at hun ofte besøkte ham for å få muligheten til å smake på vinene. Den røde tråden er økologiske druer, spontangjæring, lang modning på store brukte fat, til vinen tappes på flaske. De kunne klassifisert vinene som Macon AOC, men siden de er imot byråkrati har alle vinene endt opp med Vin de France på etiketten.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.